Velilerden okul taşıma tepkisi

Öğrencilerin başka okula taşınmasına tepki gösteren İnebolu Ticaret Meslek Lisesi Velileri Sordu: “Siz bu okulun binasına garanti veriyor musunuz”

Velilerden okul taşıma tepkisi
banner13
banner3

İnebolu İsmet Paşa MTAL (Ticaret Meslek Lisesi) öğrenci velileri, çocuklarını kamuoyunda deprem riski yüzünden bir tarafı yıkılan ve diğer tarafı için güçlendirilme kararı alınan Musa Köyü’nde ki İnebolu Endüstri Meslek Anadolu Lisesi binasına göndermek istemiyor.

İnebolu ilçemizde İbn-i Sina MTAL (Sağlık Meslek Lisesi) ile Evliya Çelebi MTAL (Turizm Meslek Lisesi) birleştirilerek İskelle altındaki okulda, İsmetpaşa MTAL (Ticaret Meslek Lisesi) ile de Endüstri Meslek Anadolu Lisesi birleştirilerek Musa Köyü mevkiindeki EML binasında eğitim öğretim görmeleri kararı alındı. Taşınma kararına İsmetpaşa Ticaret Meslek Lisesi velileri tepki göstererek İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Aktaş’a tepki gösterdiler ve salonu terk ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve Müdür Yardımcıları ile birlikte İsmetpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Aile Okul Birliği toplantısı gerçekleştirildi.

İsmetpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemekhanesinde velilerle bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, okulların birleştirilmesi ve taşınması hakkında ki toplantıda velileri bilgilendirdi. Veliler okulların birleştirilmesine tepki gösterdi. Velilerin konuşmasının sürekli kesilmesi üzerine veliler ayağa kalkarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş’ı ayakta alkışlayarak protesto ettiler ve salonunu terk ettiler. Veliler Okulların birleştirilmesinden kendilerinin en son haberleri olduklarını belirtilerek öğrencileri yeni okullarına göndermeyeceklerini ilettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş; “Yaklaşık 5 yıldır İsmetpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu bina da eğitim- öğretim hayatına devam ediyor. Okullarımızın öğrenci sayıları çok düştü. İnebolu EML de 65, İnebolu Turizm Meslek Lisesi 47, Denizcilik Meslek Lisesi 67, İsmetpaşa Ticaret Lisesi 120, İnebolu Sağlık Meslek Lisesinde ise 130 öğrencimiz bulunuyor. Bu okulların birleştirilmesi bakanlığımızdaki müfettişlerimizin raporu ve bakanlığımızın onayıyla uygun görüldü. Bu süreçte İsmetpaşa Ticaret Meslek Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle birleştirildi. İsmetpaşa Ticaret Meslek Lisesi bundan sonraki hayatını ve Musa Köyü Mevkiindeki İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bünyesinde devam edecek. Öğrencileriyle öğretmenleriyle demirbaşlarıyla tüm malzemeyle birlikte EML ile birleşti.  Okulun bölgesinde yaklaşık 5 yıldır inşaatı devam eden Kapalı Spor Salonumuz var ve 2-3 ay içerisinde de tamamen bitmiş olacak.  O bölgede yeni bir 12 derslik okul planımız var. 12 derslik okulumuzda oraya yapıldıktan sonra Meslek Lisemizi yıkıp yeni bir bina yapılacak. Bu çalışma ilgili olarak biz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız adına her türlü tedbiri alıyoruz.”

Veli : “5 senedir bu okulun gündeminde var ve o okulun yıkım kararı çıktığı söyleniyor.”                                                       

Telat Aktaş : “Hayır kesinlikle yıkım kararı yok. Okulla ilgili deprem testileri eskiden yapılmış. Bizim bütün binalarımıza deprem testi yapıldı ve bu bina ile ilgili yıkım kararı falan yok. Sadece bununla ilgili güçlendirme kararı var. Bu güçlendirme de perdey pey 1-2-3 safhası var.”

Veli : ‘’ O okul bölgesinde başıboş hayvanlar dolaşıyor ve araçlar hızlı bir şekilde gidiyor herhangi bir ışıklandırma ve trafik kontrolü yok bunlarında göz önüne alınması gerekiyor.’’                            

Telat Aktaş : “Orada 2 tane kız yurdu bir tane anaokulu birde Azize Ana Ortaokulu var. Eğer problem varsa emniyet ve jandarma ile yazışmaları yaparız önlemlerini alırız.’’

Veli : ‘’ Neden bu ayda taşınıyoruz bu yıl ki eğitim öğretim yılı sezonu bitsin veya on beş tatili olsun neden kış ayında taşınılıyor. Bu bakanlık bu kararı verirken velilere sormuş mu?,

Veli: Siz bu okulun binasına garanti veriyor musunuz, bu okulun deprem destinin raporları sizin elinizde var mı? varsa bizimle de paylaşın o zaman biz de görelim. 

Telat Aktaş : ‘’ Bizim o okulda 65 tane öğrencimiz eğitim öğretim görüyor, biz 65 tane öğrencimizi tehlikenin içerisinde bırakacak değiliz. Biz buradaki öğretmeni ve öğrenciyi taşıyacağız. Hiçbir zafiyet yok olmayacak.’’

Veli :  Eşim ve ben çalışmıyorum. Taşımalı ile öğrencimi o okula nasıl göndereceğim. bunun öğle yemeği var servisi var ben bunu nasıl karşılayacağım.

Telat Aktaş :  Ben çocuğumu oraya okula taşıyamam gönderemem diyen varsa yurdumuz var orada kalabilir.

Veli : Depreme dayanıklı olup olmadığı belli olmayan yerin tedbiri mi olur, elinizde rapor olmadan bunu siz nasıl söylüyorsunuz.

Telat Aktaş: ‘’ Raporları görmek istiyorsanız İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alabilirsiniz.  Bu iş bakanlığımızın aldığı bir karardır. Netice itibari ile öğrenci sayılarımız hızlı bir şekilde düşmektedir. Bakanlık kararını vermiş bizim bu saatten sonra geri dönme gibi bir yetkimiz yok. Pazartesi günden itibaren çocuklarınız eğitim öğretim hayatına İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında devam edecektir. Biz bakanlığımızın verdiği talimatları uygulayacağız ve ben size yapabileceklerimizi ifade ettim, öğrencilerimiz pazartesi itibari ile yeni binalarında eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerdir.

Geçtiğimiz yıllarda deprem testinde dayanıksız çıkan İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının yıkımı gerçekleştirilmişti. Aynı okulun bünyesinde ki aynı yıllarda yapılan 10 daire lojmanı daha önceki yıllarda yıkım işlemi yapılmıştı. Okul ana binasında ise güçlendirilme çalışmaları yapılacağı belirtilmişti. (Cemal İLYASOĞLU)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eren dönmez
Eren dönmez - 4 yıl Önce

Okulun taşınmasını istemiyoruzzz

Hemşire Yardımcısı
Hemşire Yardımcısı - 4 yıl Önce

İbn-i Sina Mtal ( Sağlık Meslek Lisesi) öğrenci sayısı 165’tir.

SIRADAKİ HABER