Rotary Kulübü’nden köy okullarına eğitim desteği

Dolmabahçe Rotary Kulübü İnebolu’da 17 köy okuluna 104 bin liralık eğitim desteği verdi.

Rotary Kulübü’nden köy okullarına eğitim desteği
banner13
banner3

İstanbul Dolmabahçe Rotary Kulübü, İnebolu’da 17 köy okuluna eğitim ve destek amaçlı 104 bin liralık yardım gerçekleştirdi.

İstanbul Dolmabahçe Rotary Kulübü yönetim kurulu üyesi hemşehrimiz Eyüp Kömeçoğlu’nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeleri sonunda hazırlanan malzemeler ihtiyacı tespit edilen 17 köy okullarına teslim edilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş’a teslim edildi.

Yardımları teslim etmeye ilçemize gelen Eyüp Kömeçoğlu’na hemşehrilerimiz Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Arman Arıcan ve yazılım firması sahibi Erkan Altun da eşlik etti.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü’nün ev sahipliğini yaptığı ziyarette yardımları vermek üzere pilot okul seçilen 9 Haziran İlkokulu’na gidilerek yardımlar teslim edildi.

Dolmabahçe Rotary Kulübü yönetim kurulu üyesi hemşehrimiz Eyüp Kömeçoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; ’’ İnebolu’nun 17 köy okuluna eğitim ve destek amaçlı bir proje gerçekleştirdik. Bu proje de sponsorlarımızdan aldığımız yaklaşık 104 bin TL değerindeki ekipmanları İnebolu’nun 17 köy okuluna verilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik, İlçede 9 Haziran İlkokulunu pilot okul seçerek pilot okulda da projemizin bir ayağını gerçekleştirdik. Bu Projeyi İnebolulu hemşehrimiz İş Adamı Ahmet Erkurtoğlu, İnebolulu Arman Arıcan ve sponsorumuz olan İnebolu’ya 20 tane bilgisayar hibe eden Erkan Altun’la beraber İnebolu’da proje çalışmasını gerçekleştirdik. İnebolu’da Nisan ayında yaptığımız etkinlikte Emekli Tümamiral Ahmet Cem Gürdeniz ’in ‘Kağnı Donanması’ sözü ile yola çıkarak, kağnı donanmasının torunları olarak buradaki küçük kardeşlerimize bir çorbada tutumuz olsun istedik. Milli Mücadelenin kalbi İnebolu’dur, İnebolu’nun evratlarına da her türlü desteği her zaman vermeyi planlıyoruz.  Atatürk’ün dediği gibi cahil kalmış bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş demektir. Bizlerde öğrencilerimize hediyelerini verdikten sonra şunları söyledik, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan çıkmayın, vatanımızı milletimizi sevin ve ailenize de saygıda kusur etmeyin, çok çalışın dedik ve öğrencilerimiz de bizlere söz verdiler. Bizim bu yardımlarımızda hiçbir beklentimiz yoktur, bizim tek istediğimiz İnebolu’ya destek ve hizmet etmektir. Yardım projelerimizi peyderpey devam ettirmeye çalışacağız‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER