Birlikten Kuvvet Doğdu, Köy Okulu Onarıldı

İnebolu ilçesine bağlı Kuzluk Köyü İlkokulu vatandaşlar tarafından onarıldı.

Birlikten Kuvvet Doğdu, Köy Okulu Onarıldı
banner13
banner3

İnebolu ilçesine bağlı Kuzluk Köyü İlkokulu vatandaşlar tarafından onarıldı.

İnebolu’da bir köy okulu vatandaş DYO işbirliği ile onarıldı, çocuklar kendi ağaçlarını dikti. Çocuklar DYO ya mektup yazarak teşekkür etti.

Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği yöneticileri, İnebolu Kültür ve Sanat Derneği üyeleri ve İnebolu Postası Gazetesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuzluk Köyü İlkokulunun tadilatını yaptı ve onardı.  Dernek üyeleri öğrencilerin kullandığı sıra ve masaları zımpara ve vernik yaparak proje çalışmasına başladı. Ardından binanın tamamı DYO firmasının gönderdiği boya ve malzemelerle tadilatı gerçekleştirildi. Uzun yıllar bakımı yapılmadan ders gören öğrenciler onarılan okula girince mutluluklarını resim çizerek gösterdiler ve DYO firmasına mektup yazarak teşekkürlerini ilettiler. 

Kuzluk Köyü İlkokulu öğrencileri okulun çevresine üzerinde kendi isimleri olan ağaç diktiler.

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında bir araya gelen Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği yöneticisi Haluk Kaya ile İnebolu Kültür ve Sanat Derneği üyeleri İnebolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçedeki  bakımsız bir okulun tadilatını ve onarımını yapmak istediklerini belirttiler. Bunun üzerine uzun yıllar bakım görmeyen Kuzluk Köyü İlkokulu’nun önce sıraları masaları ve duvarları kazındı. Ardından DYO firmasının gönderdiği boya ve malzemeler kullanılarak boyası yapıldı. Sıvası boyası ve tadilatı tamamlanan okula gelen öğrenciler mutluluklarını çizdikleri resimlerle gösterdiler. Okulun tadilatına sponsor olan DYO firmasına mektup yazarak teşekkür eden öğrenciler duygularını şöyle dile getirdiler;  Sevgili DYO Boyaları Siz okulumuzu boyamadan önce duvarlarımız yıkık döküktü. Sizin sayenizde bizim dünyamız sizin renklerinizle yeniden canlandı. Sizin sayenizde yeni yeni renkler keşfettik. Eskiden okulumuza baktığımızda çok mu çok çirkindi. Ama şimdi okulumuz saraylara döndü. Size ne kadar teşekkür etsek azdır . Ben ve arkadaşlarım çok mu çok mutluyuz. Yazan Sude Şahinoğlu

Öğrenciler Kendi Ağaçlarını Dikti

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü katkıları ile vatandaşlar tarafından alınan ceviz ağaçları “ağaç sevgisini aşılamak” için öğrenciler tarafından Kuzluk Köyü İlkokulu bahçesine dikildi. Aynı köyde ikamet eden öğrencilerin ağaçları koruması için her ağaca bir öğrencinin adı yazıldı.

Ağaç sevgisinin aşılanması için yapılan çalışma köyde ve ilçede büyük beğeni kazandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Celal kara
Celal kara - 5 yıl Önce

Öncelikle DYO şirketine teşekkür ediyorum aynı anda emeği gecen herkese teşekkürler

SIRADAKİ HABER