39 Yıl Sonra Minnet Borcunu Ödedi

Dr. Hasan Doğan 5 yıl eğitim gördüğü okula 39 yıl sonra minnnet borcunu ödedi

 39 Yıl Sonra Minnet Borcunu Ödedi
banner13
banner3

İnebolu Anadolu Lisesine Dr. Hasan Doğan Kütüphane ve Zeka Sınıfı açıldı.

Daha önce İnebolu'da eğitim görmüş Dr. Hasan Doğan, kariyerindeki en önemli mihenk taşlarının bir süreci olan ve yaşamının 5 yılını geçirdiği ilçemizde, İnebolu Anadolu Lisesine kütüphane ve zeka oyunları sınıfını kazandırdı.

Dr. Hasan Doğan Kütüphane ve Zeka Sınıfı açıldı. Açılışa Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cihan Aktaş, Okul Müdürü Cengiz Aydın, öğretmenler,  Dr. Hasan Doğan ve eşi ile dönem arkadaşları, Okul Aile Birliği yöneticileri katıldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Milli Eğitim Müdür vekili Cihan Aktaş, Dr. Hasan Doğan ve Okul Aile Birliği Başkanı Cemal İlyasoğlu'nun kestiği açılış kurdelesinden sonra, Cemal İlyasoğlu Okul Aile Birliği ve öğrenciler adına Dr. Hasan Doğan'a katkılarından ötürü plaket verdi. İstiklal Madalyalı ilçe oluşumuzun ve İnebolu evlerinin unutulmaması için İstiklal Madalyası rölyefi ile İnebolu evi maketi hediye etti. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Hazer ise Dr. Hasan Doğan'a öğrencilerin eğitimine verdiği katkıdan dolayı, kendi hazırladığı Osmanlı'dan gelen kağıt rölyef çalışmalı çerçeve hediye etti.

Açılış sırasında Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy eğitime verdiği katkıdan dolayı Dr. Hasan Doğan'a, sınıfın yapılmasında  her türlü özveriyi gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Cemal İlyasoğlu'na teşekkür etti. Kaymakam Atasoy zeka oyunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Dr. Hasan Doğan ise, 39 Yıl aradan sonra İnebolu'ya gelerek katıldığı açılış programında duygularını şöyle dile getirdi;  Bizim dönemimizde okulda cıvıldayan o çocukların sesleri kulağımda. Burası hatıralarımla dolu bir yer. İnebolu bizi adam eden bir yer. Buradan aldığım eğitime ahtı vefa olarak, yapılmış olan bu sınıf ile İnebolu eğitimine destek olarak küçükte olsa  katkımızın bulunması beni çok sevindirdi. Çok gurur duydum. Teşekkür ediyorum.

İnebolu Anadolu Lisesine, zeka oyunlarından ve öğrenciler ile öğretmenlerin seçtiği kitaplardan oluşan Dr. Hasan Doğan Kütüphanesi ve Zeka Sınıfının bütün masrafları, daha önce İnebolu Lisesi pansiyonunda 5 yıl kalmış ve İnebolu Ortaokulu ile İnebolu Lisesinde öğrenim görmüş Dr. Hasan Doğan tarafından  karşılandı. Dr. Hasan Doğan açılış programı için Denizli'den ilçemize 39 yıl aradan sonra geldi. İnebolu Ortaokulu'(Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu)nu ve öğrencilerin yaşadığı pansiyonu, ziyaret etti.inebolu'daki hatıralarının bulunduğu yerleri gezdi.

Dr. Hasan Doğan Kütüphanesi ve Zeka Sınıfının açılışından sonra öğrencilerle bir araya gelen Hasan Doğan anılarını paylaştı.

 Açılış programında Dr. Hasan Doğan'ın dönem arkadaşları kendisini yalnız bırakmadı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER